TEREZIA Rakytníkový olej 100% tob.60
Informace o zboží
Rakytníkový olej je přírodní koncentrát vitaminů A, B1, B2, B6, D, E, F, K, P, dále obsahuje beta karoten, kyselinu listovou, organické kyseliny, třísloviny a minerální soli, důležité esenciální mastné kyseliny omega-3, 6, 9. Je také zdrojem vzácné omega-7 mastné kyseliny, která se v přírodě vyskytuje zřídka, v rakytníkovém oleji je obsažena až ze 40%. Tato látka působí jako antioxidant ochraňující buňky před poškozením volnými radikály.
RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ - Hippophae Rhamnoides - je léčivá rostlina známá lidem téměř 2 500 let. Obsahem biologicky aktivních látek v plodech, listech i v kůře větví patří rakytník mezi nejcennější potravinářské a léčivé rostliny. Plody rakytníku se používaly při zažívacích potížích již ve starém Řecku. Své jméno získala dle historických záznamů v dobách Alexandra Makedonského, kdy vojáci pro sebe a své koně využívali rakytník k obnově sil. Koně získali díky obsahu rakytníkového oleje lesklou srst, od toho tedy hippos - kůň, phaes - lesk. Původ rakytníku je v Asii, ale největší pozornost mu byla věnována v Rusku, kde se zavedly nové odrůdy pěstování, které přetrvávaly i v klimaticky nepříznivých oblastech a jako jediný ovocný druh poskytovaly ovoce.
RAKYTNÍKOVÝ OLEJ je ze všech obsahových látek v tkáních rakytníku nejcennější. Je tmavě oranžové barvy s vysokým obsahem biologicky aktivních látek určen na vnitřní i zevní použití.
Nejdůležitější obsahové látky rakytníkového oleje a jejich účinky:
vitamin E - omlazuje a regeneruje pokožku, ovlivňuje růst tkání, působí na plodnost a srdeční problémy, neutralizuje volné radikály
vitamin K - zvyšuje srážlivost krve, jeho nedostatek vede k poruchám srážlivosti krve, krvácení z různých orgánů a tkání a tvorbě modřin
vitamin P (bioflavonoidy) - působí jako antioxidant, ochraňuje organizmus, posiluje obranyschopnost, chrání žíly a tepny - zvyšuje jejich odolnost. Vitamin P napomáhá vylučování toxických prvků z organizmu a společně s vitaminem C je podpůrným prostředkem při virových onemocněních včetně chřipky a oparů
provitamin A (beta karoten) - v organizmu se mění na vitamin A, má antioxidační účinky, snižuje hladinu cholesterolu, napomáhá zlepšovat zrak, funkci plic, tlustého střeva, prostaty a mozku
provitamin D - v organizmu se přeměňuje na další druhy vitaminu D, je nezbytnou součástí v době růstu dětí, podporuje růst kostí a posiluje je ve stáří
třísloviny - mají schopnost účinně působit při průjmech a krvácení v trávicím ústrojí. Celkově napomáhají při zánětech v žaludku a střevech, při zevním použití na kůži a sliznice mají stahující, protizánětlivý a antibakteriální účinek
organické kyseliny - vinná a jablečná - upravují peristaltiku střev
omega-3,6,9 - nenasycené mastné kyseliny chrání buňky před destrukcí a poškozením, snižují riziko mozkových cévních příhod a infarktu, zabraňují vysoušení a vypadávání vlasů, napomáhají hojení ran, podporují odolnost organizmu a vitalitu.
omega-7 - mastné kyseliny blahodárně působí na trávicí trakt a jsou antioxidantem.
Složení:
1 měkká želatinová tobolka (želatina, glycerol, sorbitol, voda čištěná) obsahuje 250 mg 100 % rakytníkového oleje (Hippophae Rhamnoides oil) bez příměsí
Doporučené dávkování:
1 tobolka 2x denně před jídlem po dobu 3 měsíců. Tobolka se polyká celá a zapíjí vodou nebo se její obsah vytlačí do jídla.
RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ - Hippophae Rhamnoides - je léčivá rostlina známá lidem téměř 2 500 let. Obsahem biologicky aktivních látek v plodech, listech i v kůře větví patří rakytník mezi nejcennější potravinářské a léčivé rostliny. Plody rakytníku se používaly při zažívacích potížích již ve starém Řecku. Své jméno získala dle historických záznamů v dobách Alexandra Makedonského, kdy vojáci pro sebe a své koně využívali rakytník k obnově sil. Koně získali díky obsahu rakytníkového oleje lesklou srst, od toho tedy hippos - kůň, phaes - lesk. Původ rakytníku je v Asii, ale největší pozornost mu byla věnována v Rusku, kde se zavedly nové odrůdy pěstování, které přetrvávaly i v klimaticky nepříznivých oblastech a jako jediný ovocný druh poskytovaly ovoce.
RAKYTNÍKOVÝ OLEJ je ze všech obsahových látek v tkáních rakytníku nejcennější. Je tmavě oranžové barvy s vysokým obsahem biologicky aktivních látek určen na vnitřní i zevní použití.
Nejdůležitější obsahové látky rakytníkového oleje a jejich účinky:
vitamin E - omlazuje a regeneruje pokožku, ovlivňuje růst tkání, působí na plodnost a srdeční problémy, neutralizuje volné radikály
vitamin K - zvyšuje srážlivost krve, jeho nedostatek vede k poruchám srážlivosti krve, krvácení z různých orgánů a tkání a tvorbě modřin
vitamin P (bioflavonoidy) - působí jako antioxidant, ochraňuje organizmus, posiluje obranyschopnost, chrání žíly a tepny - zvyšuje jejich odolnost. Vitamin P napomáhá vylučování toxických prvků z organizmu a společně s vitaminem C je podpůrným prostředkem při virových onemocněních včetně chřipky a oparů
provitamin A (beta karoten) - v organizmu se mění na vitamin A, má antioxidační účinky, snižuje hladinu cholesterolu, napomáhá zlepšovat zrak, funkci plic, tlustého střeva, prostaty a mozku
provitamin D - v organizmu se přeměňuje na další druhy vitaminu D, je nezbytnou součástí v době růstu dětí, podporuje růst kostí a posiluje je ve stáří
třísloviny - mají schopnost účinně působit při průjmech a krvácení v trávicím ústrojí. Celkově napomáhají při zánětech v žaludku a střevech, při zevním použití na kůži a sliznice mají stahující, protizánětlivý a antibakteriální účinek
organické kyseliny - vinná a jablečná - upravují peristaltiku střev
omega-3,6,9 - nenasycené mastné kyseliny chrání buňky před destrukcí a poškozením, snižují riziko mozkových cévních příhod a infarktu, zabraňují vysoušení a vypadávání vlasů, napomáhají hojení ran, podporují odolnost organizmu a vitalitu.
omega-7 - mastné kyseliny blahodárně působí na trávicí trakt a jsou antioxidantem.
Složení:
1 měkká želatinová tobolka (želatina, glycerol, sorbitol, voda čištěná) obsahuje 250 mg 100 % rakytníkového oleje (Hippophae Rhamnoides oil) bez příměsí
Doporučené dávkování:
1 tobolka 2x denně před jídlem po dobu 3 měsíců. Tobolka se polyká celá a zapíjí vodou nebo se její obsah vytlačí do jídla.